Holiday-TravelDit wordt terecht genoemd als het tijdperk van reizigergerichtheid en met de evolutie van het nieuwe tijdperk van persoonlijk reizen; het leidt tot onderzoek en ontwikkeling van een groot aantal nieuwe zogenaamde intelligente diensten. De command-and-control-perspectieven van reizen zijn veel veranderd ten opzichte van het verleden en de focus is meer verschoven naar de reiziger en de productiviteit van elke reis. Het is van essentieel belang geworden dat de reizigers op elke reis het grootste investeringsrendement hebben. Nieuwe generaties jonge werknemers en managers, die opgroeien en wonen in een digitaal tijdperk, stijgen als reizigers in de gelederen. Het is essentieel geworden om de behoefte aan meer flexibiliteit te erkennen, aangezien de werknemers die op zakenreizen reizen ook een percentage van hun reis beschouwen als een vrijetijdsuitje. Met toenemende globalisering en een toename van bedrijven die hun personeel naar het buitenland sturen om te netwerken en verbinding te maken met hun offshore prospects / klanten / leveranciers, is zakenreizen een zeer winstgevend toeristisch segment. Voordat we het hebben over hoe toeristenbedrijven zakenreizigers beter kunnen bedienen, moeten we eerst kijken waarom ze de voorkeur geven aan gespecialiseerde bedrijfsbureaus boven traditionele agenten

Dit is misschien wel de meest fundamentele vraag voor een reisbureau over de vraag waarom ze reisbureaus moeten gebruiken die gespecialiseerd zijn in zakenreizen, terwijl er genoeg reguliere reisbureaus op de markt zijn. Dit is het belang van zakelijke reisbureaus die online systemen hebben waarmee zakenreizigers toegang hebben tot hun volledige reisschema.

De Corporate Agencies hebben de neiging om banden te hebben met hotels, autoverhuur, vluchten, enz. Waardoor ze toegang krijgen tot lagere tarieven die alleen kunnen worden gebruikt door de frequente zakenreizigers. Kortingsprijzen zijn echter niet het enige voordeel, want ze bieden ook vluchtupgrades, kamerupgrades en VIP-inchecklijnen.

Zakelijke reisagenten hebben toegang tot veel reisbronnen en vooral sneller dan welk ander reisbureau ook. Aanvullende informatie helpt om de zakenreizen gemakkelijk en comfortabel te maken.

Wanneer een vliegticket moet worden verzet of geannuleerd, is de kans groot dat de luchtvaartmaatschappij of de online serviceprovider hoge kosten in rekening brengt. Wanneer u boekt bij een zakenreisbureau, kunnen de meeste wijzigingen in het tijdschema worden doorgevoerd zonder of met minimale extra kosten.