Iedereen heeft behoefte aan rust. Het verschilt per persoon hoe je die rust invult. De één vindt het prima om in zijn vakantie in de tuin te zitten en in eigen land dagjes weg te gaan. De ander maakt verre reizen. Ook zijn er mensen die graag elke zomer naar hetzelfde land toe gaan voor een paar weken vakantie. Doordat zij een bepaalde band met dit land hebben, blijft het aantrekkelijk om daar een paar weekjes uit te rusten. Dit hoor je vaak bij landen als Italië, Frankrijk of Portugal. Als dat bij jou het geval is, denk dan eens na over de mogelijkheid om in dat land een vakantiehuis te kopen. Een eigen huis in bijvoorbeeld Frankrijk klinkt toch nog veel meer als thuiskomen? Als je een vakantiehuis in het buitenland bezit, kun je daar zo vaak heen als je wilt. In de weken dat je er niet bent, kun je het vakantiehuis verhuren en er zo ook nog geld mee verdienen. Maar wat is nou een goede optie voor het kopen van een vakantiehuis? In deze blog een paar van de mogelijkheden!

 

Chalet

Een veel voorkomend soort vakantiehuis is de chalet. Een chalet is een houten huis die vroeger alleen in de Alpen te vinden was. Tegenwoordig vind je overal chalets en doen ze vaak dienst als vakantiehuis. Je kunt een chalet zo luxe maken als je zelf wilt, van een tweepersoons huisje tot een luxe villa-chalet. Een chalet kopen is dus zeker aan te raden! Doordat er bij chalets gebruik wordt gemaakt van duurzame bouwmaterialen, gaan chalets lang mee. Een ander voordeel van een chalet is dat de aanschafprijs vaak lager is dan van een huis. Kijk voor meer inspiratie over chalets eens op https://www.secondhome-expo.be/!

 

Villa

Als je op zoek bent naar een vakantiewoning in een wat hoger prijssegment, kijk dan naar vakantievilla’s. Een villa is een luxe en groot huis van alle gemakken voorzien. Er zijn vakantievilla’s te koop op erg mooie en unieke plekken, wat een bijkomend voordeel is. 

 

Boerderij

Houd je van het platteland en het rustige leven? Dan is een vakantieboerderij perfect voor jou. Vaak is een vakantieboerderij lekker ruim en heeft het een grote tuin. Dit is ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen die graag buiten spelen. Door de rust en ruimte kun je je kinderen veilig buiten laten spelen zonder het overzicht over ze te verliezen. Let bij het kopen van een vakantieboerderij wel op de locatie. Op vakantie wil je niet uren hoeven te reizen om bij de dichtstbijzijnde supermarkt te komen, dus kies een locatie die nog redelijk dicht bij de bewoonde wereld ligt.